Turåret 2018


Året 2018 med Einar Bjørkevoll
Vinteren i 2018 var snørik og flott.Mye snø i nærområdet, både i Tæruddalen og lenger nord på Romeriksåsen.

Nord på Romeriksåsen fikk vi som var der, den fordelen at de fleste ikke reiste så langt, så mindre trengsel i løypene der.

Fjellheimen hadde også mye snø, fra årets start til ut i mai.

Turåret startet for meg i midten av januar med en telttur i Romeriksåsen. Turen gikk fra Sjunken til Snellingen. Flotte forhold i skiløypene

Langsua ble besøkt flere ganger i 2018. Først i vinterferien, deretter en sen vintertur i slutten av april og en tur sammen med min kjære i midten av juni.

Romeriksåsen er også som vanlig jevnlig besøkt, både for korte teltturer eller dagsturer

Årets sommertur var sammen med min kjære.Turen startet på Østerbø for tur ned Aurlandsdalen.Deretter fra Geiteryggen og sydøst mot Raggsteindalen og Hallingskarvet.Gikk opp til Lordehytta og ut til kanten mot syd – en fantastisk utsikt til både Gaustatoppen, Hardangerjøkulen og store deler av Hardangervidda.

Tilbake gikk turen opp vakre Raggsteindalen til Finse og tilbake til Geiteryggen. 8 flotte dager med kontrastene norsk natur kan gi.

September startet med en flott tur fra Hjerkinn og nordøst rundt Unndalsvatnet i Oppdal og ned til Dalholen i Folldal. Flott tur på lite brukte stier. Turen ble avsluttet på Fjellsyn camping i Folldal sammen med familie.

I oktober ble det tid til en langhelg på fjellet. Turen startet ved Muen på Venabufjellet og sørøstover inn i Hedmark. Fint høstvær med et dryss av snø og flott vær. Delvis mye vind, men flotte dager med strålende utsikt.

Turåret ble avsluttet med en kort tur til Gausdal Vestfjell / Langsua i romjula. Flott vær, men lite snø i fjellet enda.

Turer


Ved Jammerdalsbu Morgenstemning ved Vetåa På vei inn i Langsua Vinter over Langsua Avslapping ved Store Snellingen Langsua Langsua Langsua Langsua Aurdalsvatnet med Østerbø Fjellstove på andre siden Luftig ligger garden, Sinjarheim i Aurlandsdalen Ved Skarvåtjørnane Nyter utsikten til Raggsteindalen og Strandavatnet Morgenstemning ved Geiterygghytta Snøhetta Morgenstemning Med utsikt til Unndalsvatnet Morgenstemning med utsikt til Rondane Høststemning Vetafjellet Vestre Gausdal Nonstjønnkampen Langsua